1 av 4 drabbas av depression någon gång i livet enligt SBU. Många upplever också en stressnivå som är skadlig
Det har börjat bli lite mer accepterat att söka stöd inom vården när något sådant händer. Mörkersiffran är dock troligen stor eftersom många istället självmedicnerar med droger och alkohol.
Tyvärr är dock stödet i den offentliga vården rätt bristfällig på många håll vilket gör att den personen lider helt i onödan.
I stort sett alla som kommer till mig på coaching har sökt hjälp inom vården men har haft svårt att få hjälp. De har kanske fått träffa en läkare och eventuellt fått medicin men för övrigt inget.
Men det är väl inget som jag behöver bry mig om för det är ju privat? Det är hör jag ibland arbetsgivare säga och visst kan det vara privata problem. Dock visar undersökningar att till exempel gällande utmattning så är de ofta arbetsrelaterade även om de kan finnas vissa problem hemma.
Oavsett kommer det förutom måendet påverka arbetsresultatet så småningom. Vilket gör att produktiviteten går ner och sjukskrivning kan komma som ett brev på posten. Det påverkar naturligtvis också företagets och medarbetarens ekonomi.
Vad kan man då göra?
1. Kartlägg hur din personal mår.
2. Ge proffessionellt stöd till de som behöver.
3. Förebygg psykisk ohälsa genom att arbeta förebyggande och prata om det på arbetsplatsen.
I rehabiliteringsstödet från försäkringskassan kan ni också få 50% betalt för ovanstående. Som privatperson kan man använda sitt friskvårdsbidrag.
Behöver ni hjälp så finns jag här. Jag verkar i hela landet så ta kontakt redan idag så ni slipper dyra kostnader och ökar er lönsamhet.
Hur ser du på psykisk ohälsa på arbetsplatsen?
Vill du ha stöd på vägen?
Läs mer på länken nedan några av tjänsterna jag har kopplat till detta: